Prefectura Ialomiţa a fost convocată ieri la videoconferinţă

0

Subiectele abordate au fost legate de implicarea prefecţilor în luarea măsurile necesare pentru buna organizare a alegerilor parlamentare, Planul anual pentru furnizarea de produse alimentare provenind din stocurile de intervenţie comunitare către persoanele cele mai defavorizate din România, precum şi pregătirea unităţilor administrativ-teritoriale pentru debutul noului an şcolar.
În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă şi o serie de hotărâri care aduc precizări şi reglementări referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor stabilite pentru data de 30 noiembrie 2008.
În Ialomiţa, potrvit calendarului de alegeri, constituirea Biroului Electoral Judeţean va avea loc pe 21 septembrie.
De asemenea, secretarul de stat a atras atenţia că înalţii funcţionari publici trebuie să se decidă încă de pe acum în ceea ce priveşte o eventuală candidatură la alegerile din această toamnă, un astfel de demers conducând la pierderea calităţii deţinute în prezent.
Tot la videoconferinţa de ieri, prefecţilor le-a fost reamintit faptul că deschiderea anului şcolar în condiţii optime reprezintă o prioritate, cerându-se autorităţilor locale să termine lucrările de construcţie, reabilitare şi reparaţie a şcolilor cu fondurile alocate de către Guvern încă din 2007.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.