Prefectura Ialomiţa dezamorsează bomba privind incompatibilitatea primarului din Sfântul Gheorghe

8

FLR_1351

În timp ce reprezentanţii unor partide politice aşteaptă un ordin de încetare a mandatului Liviei Gomes, Instituţia Prefectului transmite printr-un comunicat de presă că nu poate aplica o astfel de sancţiune pentru că starea de incompatibilitate a încetat înainte de sesizarea ANI, iar măsura disciplinară poate fi aplicată în termen de 3 ani de la încetarea cauzei de incompatibilitate.
Urmare a verificării Agenţiei Naţionale de Integritate  s-a constatat că în perioada septembrie 2009 –martie 2011, dna. Gomes Tudorache Iuliana Livia a deţinut simultan funcţia de primar al comunei Sfântu Gheorghe, şi funcţiei de administrator al S.C. ROMGAL INVEST S.R.L., faptă care constituie temei pentru eliberarea din funcţie ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii și funcţiei respective. 
La data de 05.05.2012, ANI a comunicat Instituţiei Prefectului – Judeţul Ialomiţa Raportul de evaluare şi a solicitat efectuarea procedurilor legale.
În urma acestuia, Instituţia Prefectului a solicitat Agenţiei Naţionale de Integritate un punct de vedere cu privire la aplicarea sancţiunii de interzicere a ocupării funcţiei eligibile de primar, care nu se regăseşte în competenţele legale ale prefectului.
Ca răspuns la această solicitare, ANI a menţionat că Raportul de evaluare a rămas definitiv prin Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, urmând a fi declanşate procedurile disciplinare, în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile.
Referitor la imposibilitatea aplicării sancţiunii de către prefect întrucât au trecut trei ani de la încetarea cauzei de incompatibilitate, se precizează că termenul de prescripţie a aplicării sancţiunii a fost întrerupt deoarece raportul de evaluare a fost contestat de către dna. Gomes Tudorache Iulia Livia la instanţa de judecată. Urmare a rămânerii definitive a raportului de evaluare, un nou termen de prescripţie a început să curgă de la data de 19.03.2014.
Instituţia Prefectului – Judeţul Ialomiţa a menţionat că nu poate aplica o astfel de sancţiune prin emiterea ordinului de încetare a mandatului dnei. Gomes Tudorache Iuliana Livia, deoarece ar contraveni prevederilor prin care se stipulează că  ”în cazul în care starea de incompatibilitate a încetat înainte de sesizarea Agenţiei, sancţiunea disciplinară poate fi aplicată în termen de trei ani de la încetarea cauzei de incompatibilitate”.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

8 comentarii

 1. Cand va primii amenda de la ANI sa vedem ce va zice prefectul.Prefectura vad ca judeca o cauza asupra careia instanta sa pronuntat.Credeti ca daca era asa instanta nu ai admitea cererea primaritei ,nu respingea raportul agentiei?O sa vedem primul prefect amendat de agentie pentru nerespectarea legii.

 2. Asadar livia gomes este incompatibila! Restul e o manareala a lui gigi muschi ca sa nu-l schimbe psd-ul! Oricum, articolul sufera crunt de lipsa de logica!

 3. Ca sa mai dezamorsam o chestie: pe semnatura incompatibiliei livia gomes au aparut urari de tot felul de sarbatori, platite din banii contribuabililor din Sfantu Gheorghe.

 4. Daca legea nu prevede altfel. Asa este citatul corect din lege, nu cum l-a dat prefectura. Iar legea 393 prevede altfel. Prevede pierderea mandatului.

  • ioane, treaba stă așa: primărița a călcat pe bec în mandatul 2008-2012. legea zice să zboare din primărie. între timp, au fost alte alegeri, la care a câștigat din nou. ce faci, îi iei mandatul ăsta nou? păi de ce, să i-l ia pe ăla vechi, când a greșit!

   • Da' onoarea???O demisie de onoare in mandatul acesta pentru ca a fost dovedit ca a incalcat legea  in mandatul anterior,se poate?Fratilor,a fost dovedita necinstita,e ca si cum pe un hot il alegi Guvernatorul BNR in al doilea mandat,cu toate ca a fost prins furand in primul,si pe aceeasi logica si lege de cacao ii permiti lui Mircea Diaconu sa ocupe functia de europarlamentar,cu toate ca a fost prins furand in timp ce o ocupa pe cea de senator.Eu nu zic sa fie exclusi din viata publica,dar nu mai ocupi functii,treci la maturica,la spalat WC-uri si poate cei care vor dori sa mai comita astfel de fapte se vor gandi de doua ori inainte.Dar daca legile le fac alde Becali si toti cretinii trimisi acolo de niste idioti…

   • Stati asa, ca nu-i asa. Pai livia gomes n-a contestat decizia ANI? Daca lupta incompatibilei in justitie a inceput in primul mandat, acum, ca a pierdut, sa plece, taica, este simplu pentru orice nu-i psd-ist. Haideti sa nu ne ascundem dupa deget!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.