Prefectura Ialomiţa şi-a propus un recensământ real al cetăţenilor ialomiţeni de etnie rromă

0

Prefectul, liderii rromilor şi reprezentanţii instituţiilor statului s-au întâlnit astăzi, pentru a pune la cale un plan de identificare şi înregistrare a tuturor rromilor din judeţ.

Conform datelor actuale, în Ialomiţa sunt domiciliaţi 30 de mii de cetăţeni de etnie rromă, cu mult sub numărul real. Exemplificatoare, în acest sens, este cazuistica de la Căzăneşti, unde mulţi dintre rromi refuză să se declare reprezentanţi ai etniei.

Prefectul Alecsandru Ştiucă a precizat că la nivelul judeţului sunt douăsprezece localităţi în care comunităţile de rromi înregistrează probleme majore. Liderul rromilor de la Andrăşeşti, Ion Bratu- zis Manşon, a cerut grupului de lucru ca în intervenţiile forţelor de ordine să se ceară sprijinul reprezentanţilor etniei, astfel încât să se evite amplificarea scandalurilor şi abuzurilor. Reprezentantul poliţiei în grupul de lucru, Sorin Furcoi, a precizat particularităţile din comunităţile ialomiţene cu cetăţeni de etinie romă, unde în lipsa liderilor, ţiganii săraci sunt expolataţi de semenii lor.

Prima acţiune a grupului mixt de lucru va avea loc la Ţăndărei. Comunitatea de rromi din cartierul Strachina este cea mai săracă şi mai slab reprezentată la nivel judeţean.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.