Pregătirea pentru iarnă

0

Deşi afară e ca primăvara, asta nu înseamnă că iarna ne va ocoli.
Este şi motivul pentru care mai-marii ţării se gândesc deja la măsurile de pregătire pentru sezonul rece 2008-2009 şi au organizat săptămâne trecută o videoconferinţă cu prefecţii pentru a se analiza stadiul acestor pregătiri.
La raport au fost chemaţi şi şefii secţiei de Drumuri Naţionale, alături de responsabilii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
În cadrul videoconferinţei s-a specificat faptul că în acest an au fost încheiate contracte noi cu firme de întreţinere a drumurilor, motiv pentru care acestea trebuie să fie instruite şi să cunoască zona pe care vor desfăşura lucrările de deszăpezire.
Un alt aspect dezbătut a fost legat de modalitatea de semnalizare a drumurilor aflate în reabilitare sau care sunt închise când condiţiile meteo nu permit utilizarea lor.
De asemenea, Poliţia Rutieră trebuie să deruleze programe de instruire cu privire la toate dispoziţiile, ordinele şi reglementările în domeniu dar şi şoferii trebuie să îşi doteze corespunzător autovehiculele pentru a nu provoca blocaje în timpul iernii.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.