Premieră medicală la Urziceni

0

Octavian AlexandrescuPremieră medicală la Urziceni, unde a fost operată cu ajutorul laparoscopului prima hernie inghinală. Intrevenţia s-a efectuat sub anestezie generală şi s-a terminat fără probleme pentru pacientul în vârstă de 70 de ani care urmează să fie externat în cursul după amiezii.
Autorul intervenţiei, medicul primar de chirurgie generală şi laparoscopie, Octavian Alexandrescu, precizează că odată cu operaţia de ieri, Spitalul Municipal Urziceni îşi trece numele pe lista selectă a unităţilor în care hernia nu se mai tratează doar prin metodele clasice:
audio Octavian ALEXANDRESCU
În opinia chirurgului Octavian Alexandrescu, chirurgia laparoscopică, prin avantajele pe care le conferă pacienţilor care apelează la aceată metodă de intervenţie, reprezintă un pas decisiv în viitor. Printre atuurile acestui tip de operaţie se numără gradul redus de afectare a organismului şi riscurile minime pentru pacient.
La Spitalul Municipal Urziceni se efectuază intervenţii chirurgicale laparoscopice din anul 2009. Printre cele mai frecvente se numără intervenţiile care vizează litiazele biliare, apendicitele, operaţii din sfera ginecologică, dar şi laparoscopia exploratorie.
Robert Viorel Dinca, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.