Preşcolarii din Slobozia au marcat astăzi “ziua fără maşini”

0

În cadrul “Săptămânii mobilităţii”, cei mici s-au întrecut la mersul cu bicicleta şi rolele, iar pe asfaltul din faţa Prefecturii au lăsat mărturiile de mici ecologişti prin desene în tema zilei.
La ora 10, pe segmentul de drum din faţa Prefecturii Ialomiţa forfoteau zeci de copii, care aşteptau nerăbdători să arate adulţilor cum ştiu ei să deseneze şi să facă mişcare, în aceleşi timp.
Director în cadrul Direcţiei pentru Tineret şi Sport, Ionel Constantin, le-a dat startul prichindeilor care se “înarmaseră”cu cretă albă şi colorată, pentru a cuceri cât mai mult spaţiu pentru desene.
Copiii au fost încântaţi să atragă atenţia celor mari asupra efectului benefic al mersului pe bicicletă, iar desenele lor au ecprimat nevoia de mişcare în aer curat.
La stadionul municipal, din nou forfotă. Alte zeci de copii care aşteptau să arate şi ei că plimbarea pe bicicletă poate fi distractivă şi sănătoasă. Preşcolarii s-au întrecut cu tricicletele din dotare iar competiţia a avut răsunet atât în lumea copiiilor cât şi a celor mari care i-au încurajat după margine.
Săptămâna mobilităţii a fost sărbătorită simultan la Slobozia, Amara şi Ţăndărei iar participanţii au primit diplome din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ialomiţa.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.