Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a criticat activitatea Agenţiei Regionale de Dezvoltare Sud Muntenia

0

Silvian Ciupercă apreciază că numărul mare de proiecte, circa 90, respinse la nivelul regiunii noastre de la finanţarea activităţilor microîntreprinderilor, impune ca Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia să realizeze o sinteză a principalelor erori sau nereguli stabilite de evaluatorii independenţi, astfel încât să fie prezentată mediului de afaceri din fiecare judeţ al regiunii şi să se evite greşelile din proiectele viitoare.
Analiza a fost prilejuită de şedinţa Consiliului pentru dezvoltare regională, care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Turnu Măgurele.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a condamnat şi atitudinea Guvernului Boc, care prin Programul Naţional de Reformă 2011-2013, privind modalitatea în care România va implementa Strategia Europa 2020, exclude total de la masa consultărilor autorităţile administraţiei publice regionale şi locale.
Silvian Ciupercă a mai atras atenţia că refuzul de realizare a unor pacte teritoriale şi ignorarea principiului european al guvernanţei pe mai multe niveluri, evidenţiază tendinţa de centralizare excesivă, în total contrast cu ceea ce se petrece în restul ţărilor Uniunii Europene.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.