Preţul la apa curentă de la robinetele slobozenilor se va diminua cu 58 de bani

4

În şedinţa de joi, 17 decembrie, consiliul local va decide asupra oportunităţii de scădere a preţului la apă de la 2 lei şi 69 de bani la 2 lei şi 11 bani, preţ cu TVA inclus.

Acelaşi proiect de hotărâre egalizează preţul de furnizare a apei potabile pentru toţi consumatorii din Slobozia, Amara, Scânteia, Cosâmbeşti şi Ciulniţa. Pentru un preţ unitar la apă, furnizorul va creşte costul de distribuţie cu 35 de bani în localităţile limitrofe municipiului reşedinţă de judeţ.

Pentru fiecare metru cub de apă consumat, slobozenii mai plătesc câte un leu şi 78 de bani pentru canal şi epurare.

Preţurile includ o cotă de dezvoltare, modernizare şi retehnologizare de 5%, respectiv 0,08 lei/mc. Fondurile rezultate din aceste sume vor fi utilizate cu avizul autorităţilor administraţiei publice implicate, exclusiv pentru scopul în care au fost create şi se vor adăuga la investiţiile preconizate pentru schimbarea ţevilor vechi din reţeaua de distribuţie a apei.

Clementina Tudor

4 comentarii

  1. Frectie la un picior de lemn!!!

    Ne scoate ochii cu o masura populista (oricum, si pe linie de partid sunt in cadere libera) si, din cauza crizei, vor reveni repede asupra acestei hotarari.
    Dar ce e cel mai importan, “ieftinirea” asta nu face apa mai potabila, ramane la fel de toxica pentri organism, la fel de proasta pentru spalatul rudfelor, la fel de exploziva pentru conductele din oras. Noi vom continua sa cumparam apa cu tonele din comert! Doar nu sa facem hatarul lui Ionascu si sa acceptam lichidul asta de la robinet ca fiind, pompos spus, “apa potabila”!

  2. Eu m-am saturat de apa asta infecta!!!! Am gust de rugina in gura in fiecare dimineata cand ma spal pe dinti!! Daca cineva face petitie, eu ma bag si garantez ca nu sunt singura!

  3. Dar Ionascu asta chiar nu are bun simt ? Sau la el in Moldova nu se cunoaste acest cuvant? De ce nu isi da odata demisia, sa isi ia si acolitii din PSD cu el si sa ne lase frate. Cu toate ca nu am pretentii la unul ca Ionascu, eu zic sa plece odata si sa ne lase…

  4. El nu face. Da din umeri sau se bate cu pumnii in piept ca apa e super-ok! Dar orice prost isi poate da seama si poate simti ca e in neregula cand apa asa-zisa potabila, are gust de rugina si culoare aramie!

    Hai sa facem ceva! Ce facem?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.