Primaria, Prefectura si Inspectoratul in constructii, si-au dat mana si au lasat fara lumina naturala locuitorii din trei apartamente de la blocul TRUST P+8- Gostat

0

Extrem de receptivi la proiectele de extindere spatii comerciale ale celor 5 firme din Ansamblul Gostat, reprezentantii autoritatii locale au  ignorat disconfortul pe care il creeaza  inaltarea unei constructii la nici 2 metri de ferestrele oamenilor.
Necazul locatarilor afectati si scuzele autoritatilor, intr-o ancheta de Clementina Tudor: 
ancheta audio gostat

Blocul trust P+8 este suspendat in aer… Adica, suprafetele de jur imprejurul imobilului, si chiar de sub bloc, au fost cumparate si se afla in proprietatea unor agenti economici care desfasoara activitati comerciale in zona. Locatarii sunt si ei impozitati pentru suprafata din jurul imobilului, desi, cineva a cumparat chiar si intrarea in bloc.
Scandalul a izbucnit cand firmele din ansamblul Gostat au inceput modernizarea spatiilor si ridicarea constructiei. Inaltarea cu 60 de cm plus acoperis, obtureaza lumina in cele 3 apartamente.

Agentii economici au insa autorizatii pentru lucrarile pe care le fac. Seful inspectoratului in constructii, Dumitru Catargiu spune ca legea privind constructiile e una, cea privind proprietatea e alta, si mai ales, in responsabilitatea primariei.
Autorizatiile de constructie au fost aprobate in legislatura trecuta chiar in perioada campaniei electorale. Primarul Gabi Ionascu, spune ca nu avea cum sa nu semneze ceva ce consiliul local a aprobat….

La randul ei Prefectura, a gasit legala hotararea consiliului local, ca doar totul trecuse prin mainile multor functionari publici, iar la vedere -nimic in neregula… Culmea este ca cei 5 agenti economici spun ca au acte inclusiv pe o suprafata de 60 de cm de sub bloc. Locatarii stiu ca istetul care i-a vandut este nimeni altul decat baronul SAVU, fost prefect, fost presedinte de consiliu judetean… In ceea ce-i priveste pe patronii din zona, spune lumea ca si-au asigurat spatele, cumparand pe cine trebuie… Asa se face ca, acoperiti cu hartii, unii au dreptatea de partea lor, iar altii, si in general cetatenii de rand, au doar obligatii si indatoriri.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.