Primăria Slobozia a obţinut o primă victorie în litigiul pe care îl are cu RADEF faţă de proprietatea cinematografului Ialomiţa şi a Grădinii de Vară.
Curtea de apel Galaţi a admis cererea de neconstituţionalitate la Ordonanţa de Guvern prin care sălile de cinema nepredate către autorităţile locale au rămas în administrarea Regiei Autonome de Difuzare a Filmului.
Primarul Gabi Ionaşcu precizează că la momentul emiterii actului normativ, autoritatea locală se afla în litigiu cu RADEF, dar Guvernul nu a ţinut cont de această excepţie.
Litigiul durează de 3 ani şi implică şi firma care a închiriat cinematograful Ialomiţa pentru activităţi de panificaţie. Societatea a refuzat să părăsească imobilul chiar şi după ce s-a decis prin act guvernamental predarea sălilor de cinema către autorităţile locale. Decizia Curţii de Apel Galaţi va fi analizată de Curtea de Apel Bucureşti.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro
http://economica.rtv.net/top-datorii-orase-bucuresti-slobozia-baia-mare-primarii-piatra-neamt_16857.html
Din punct de vedere al investiţiilor, Slobozia a ajuns un oraş închis. Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice remise ECONOMICA.NET, gradul de îndatorare al Primăriei Slobozia a ajuns la 27,51%, foarte aproape de pragul de 30%, de la care unităţile administrativ-teritoriale nu se mai pot îndatora. Aceasta în contextul în care, potrivit Legii privind finanţele publice locale, „unităţilor administrativ-teritoriale li se interzice accesul la împrumuturi sau să garanteze orice fel de împrumut, dacă totalul datoriilor anuale reprezentând ratele scadente la împrumuturile contractate şi/sau garantate, dobânzile şi comisioanele aferente acestora, inclusiv ale împrumutului care urmează să fie contractat şi/sau garantat în anul respectiv, depăşeşte limita de 30% din totalul veniturilor proprii, formate din: impozite, taxe, contribuţii, alte vărsăminte, alte venituri şi cote defalcate din impozitul pe venit” . La finele anului trecut, cel mai mare oraş din Ialomiţa avea un sold al datoriei publice locale directe de 45,4 milioane de lei. Ultima scadenţă finală este în noiembrie 2013.
sigur e un comentariu/ o precizare la informatia de mai sus?
e gresita scadenta finala,reala este data de 2023,e pe 20 de ani creditul…era prea frumos sa fie asa!!!
primaria pe de o parte, guvernul pe de alta, basca creditele pe care si le-a facut romanul crezand ca asta e calea bunastarii: imprumuturile! totusi, diferenta intre un credit de consum si unul de dezvoltare e mare. adica primaria slobozia s-a imprumutat pt sursa de apa, dar guvernul se imprumuta pt pensii si salarii fratilor… e o nebunie la care au pus toti politicienii umarul. mai ales pnl-ul care ne-a impins in groapa dezmatului bugetar.
Managerii bancilor gandesc aiurea. S-au fript dand credite cu nemiluita persoanelor fizice, acum au strans surubul pe acest segment, dar, ca sa traiasca, imprumuta la greu statul (fie guvernul, fie administratiile locale). Dar uita un lucru, ca si guvernul, si aceste administratii sunt compuse tot din… oameni, cei mai multi fiind clientii bancilor ca persoane fizice. Si daca in aceasta ipostaza de-abia isi platesc ratele, de ce ar fi mai corecti, mai buni platnici cand reprezinta statul?
De fapt vreau sa atrag atentia ca cei mai multi dintre ctateni, care fug ca dracul de tamaie de a contracta un credit bancar, platesc cu varf si indesat, prin impozite si taxe, credite luate in numele (bunastarii) lor!!!