Primariile si scolile in instanta

3

Primăriile şi Şcolile din Ialomiţa au fost date în judecată de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, pentru că nu au majorat cu 33% salariile cadrelor didactice din judeţ. Litigiul este rezultatul a două acte normative succesive, de majorare a lefurilor cadrelor didactice şi apoi de blocare a creşterilor salariale. Liderul de sindicat, Simion Hăncescu, a precizat că există o pronunţare favorabilă a Curţii Constituţionale, iar demersul continuă la Tribunalul Ialomiţa. Următorul termen este la 22 septembrie.

În eventualitatea unei hotărâri judecătoreşti definitive, dascălii din judeţ vor primi retroactiv de la 1 octombrie 2008, câte 33,4 %, majorare la salariu, pentru ultimele douăsprezece luni. Pentru că sumele se încadrează la cheltuielile de personal, banii ar trebui asiguraţi de la bugetul de stat.

Clementina Tudor

3 comentarii

 1. Demersul sindicatelor este indreptatit, avand in vedere ca exista o lege prin care li s-au marit salariile. Deja exista un precedent, acelasi lucru l-au obtinut deja salariatii din invatamant din jud. Galati. Problema este alta: dupa obtinerea hotararii judecatoresti definitive (pana la care vor mai trece ceva termene), va urma o alta actiune in justitie pentru punerea in executie e hotararii, fiindca Guvernul cu siguranta o va ignora, deci alte termene, fara sa mai vorbim si de apelul sau recursul de care acesta se va folosi.
  Daca totul va fi parcurs si se vor obtine peste tot hotarari definitive favorabile, nu se vor obtine diferentele salariale doar pentru ultimile douasprezece luni, ci pentru cate vor fi de la 1 octombrie 2008 pana la data hotararii definitive si irevocabile (maxim 36 luni, dupa care intervine prescriptia).
  Si chiar si asa, Guvernul va spune ca tot nu sunt bani si… asta e! La fel au procedat magistratii, au obtinut in instanta tot ce se putea obtine, si Guvernul tot nu da acesti bani!

 2. Sa speram ca intr-o zi aceste lucruri se vor rezolva si cadrele dudactice, dar si celelalte categori sociale vor avea salarii care sa le asigure un trai decent.
  Citeam de caurand despre un concetatean ca are o pensie de 16900 ron (sunt si altii cu pensii chiar si de 30000 ron), ma intreb, oare ce functiii a avut aceasta persoana?
  Cat a cotizat la fondul de pensii de-a lungul activitatii sale?
  Si la categoria someri am citit despre recorduri, cum ar fi:persoane cu indemnizatie de somaj de 7000; 5000; 3000 ron.
  La categoria salarii ce sa mai comentam?Ca unii directori de regii si agentii au salarii de 2 sau chiar de 3 ori mai mari decat salariul presedintelui tarii?
  Si luand in calcul per total de unde sa mai fie bani ?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.