Primăriile vor avea de la anul mai puţine fonduri la dispoziţie pentru investiţiile proprii

1
Cotele de finanţare ale autorităţilor publice locale se vor reduce  cu 10-15 procente. Preşedintele PNL Ialomiţa, Ioan Martin, a precizat într-o conferinţă de presă că există o iniţiativă guvernamentală de modificare a legii finanţelor publice locale, în sensul diminuării disponibilului financiar. Concomitent, în lege apare o prevedere prin care priorităţile de investiţii vor fi stabilite de Prefect, ceea ce, spune Ioan Martin, va afecta  direct procesul de descentralizare.
Temerea generală este că modificările ad-hoc ale normativelor fiscale, vor bulversa până la blocaj activitatea autorităţilor publice locale şi vor încremeni în proiect programele de dezvoltare ale comunităţilor.
Demersurile guvernului urmăresc să direcţioneze mai mulţi bani la bugetul de stat.
Clementina Tudor, Radio Campus

1 comentariu

  1. Dom-le, astept cu nerabdare intrarea in vigoare a LEGII care prevede: una bucata politist comunitar/ 1000 locuitori. Care-va-sa-zica, in Slobozia, cati agenti comunitari isi vor pierde posturile, caldute si ,,bine meritate”? Si uite asa se va debloca si activitatea autoritatilor locale psd-iste si vor demara si programele de dezvoltare ale comunitatilor!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.