Primăvară cu incendii

0

Vremea frumoasă aduce necazuri pompierilor. De când au crescut temperaturile, numărul incendiilor la vegetaţia uscată dar şi la gospodăriile populaţiei s-au înmulţit. Luni un copil de 12 ani a reuşit, din joacă, să dea foc grajdului de animale. Pe parcursul întregii zile pompierii au alergat să stingă patru focuri.
Ofiţerul de relaţii publice din carul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, George Damian, spune că primul incendiu a fost anunţat în satul Murgeanca, la ora 12. O oră mai târziu, pompierii Detaşamentului Urziceni au fost solicitaţi şi ei la stingerea unei arderi necontrolate ce se manifesta pe 10 hectare de stuf şi vegetaţie uscată de pe raza localităţii Fierbinţi.
Tot luni, alarma de incendiu a sunat şi pentru pompierii de la detaşamentul din Ţăndărei. Un foc lăsat nesupravegheat a fost cauza care a condus la izbucnirea unui incendiu la depozitul de furaje al unui cetăţean din Ograda. Intervenţia a durat 30 de minute, timp în care focul a mistuit o tonă şi jumătate de paie de grâu şi două tone de lucernă.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.