Privind cu jind catre America

0

America voteaza iar cetatenii tarii stau de trei zile la rand pentru a-si exercita dreptul de vot. Neastamparul americanilor de a merge la urne, rabdarea cu care acestia asteapta ore in sir la coada pentru a vota pe oricare sau niciunul dintre candidati, ii dezarmeaza pe politicienii din Ialomita  care privesc cu neputinta la ceea ce se intampla peste Ocean. Liderii politici din judet apreciaza cu greu cand se va intampla la fel si in Romania:
audio america 
America voteaza, mereu pe 4 noiembrie, indiferent in ce zi din saptamana pica aceasta data, spre deosebire de Romania, unde alegerile sunt programate mereu duminica. Este poate si acesta un motiv ca la urne sa iasa mai ales pensionarii, dispusi la o plimbare indiferent de vreme, in timp ce partea activa a societatii prefera la sfarsit de saptamana fie o excursie undeva in afara localitatii, fie pur si simplu sa se odihneasca.
Exercitiul americanilor de a se prezenta masiv la urne este pentru liderii politici ialomiteni un vis care va deveni realitate peste foarte multi anis au poate niciodata.
Presedintele filialei PNL Ialomita, Gheorghe Petre, spune ca ceea ce se intampla de cateva zile in America este un ideal pentru clasa politica din Romania. Se va intampla in Romania ca si in America atunci cand vom intelege ca existenta colectiva este mai importanta decat cea individuala, spune si presedintele PSD Ialomita, Silvian Ciuperca. Liderul PDL Ialomita, Marinica Cazacu vorbeste despre drepturi si obligatii asumate.
Mai mult decat realist, liderul PNG Ialomita, Adrian Andriescu are curajul unui pronostic de timp in care cetatenii romani sa recastige increderea in clasa politica si sa iasa la vot. Daca americanii au posibilitatea sa voteze anticipat sau on line, numai sa-si exprime optiunea politica, odata cu votul in colegiile uninominale, romanii sunt conditionati sa voteze numai in localitatea de domiciliu, ceea ce va mai diminua procentul celor care vor vota pe 30 noiembrie.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.