Problema deficitului de apa si a secetei în UE poate fi rezolvata din perspectiva dezvoltarii regionale

0

Pornind de la o rezolutie a Parlamentului European expusa de raportorul RICHARD SEEBER, eurodeputatul MARIA PETRE a intervenit în scris în Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala motivând ca reprezinta zona din sudul României, confruntata puternic în ultimii ani cu o seceta severa.
În expunerea sa, MARIA PETRE a amintit de seceta din 2007 care a afectat peste 80% din gospodariile din Ialomita si a transmis Comisiei pentru Agricultura ca acest fenomen poate fi diminuat daca va fi tratat si din perspectiva dezvoltarii regionale.
Statele membre trebuie sa fie atente cu bazinele hidrografice sensibile, cu deficit de apa dar mai ales cu autorizarea activitatilor economice în aceste zone sensibile.
Europarlamentaurl român considera ca trebuie acordata prioritate acelor tehnologii care utilizeaza eficient apa si care au în vedere masuri de prevenire a riscului:  „Cred de asemenea ca atât Comisia dar si Statele membre trebuie sa favorizeze aparitia în Europa a unei culturi bazate pe economisirea apei, pe reguli de gestiune dobândite prin educatie.“

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.