Procent infim de animale vaccinate contra rabiei în Ialomiţa

0

rrtr

Din statisticile Direcţiei Sanitar Veterinare rezultă că până la sfârşitul săptămânii trecute doar aproape trei la sută dintre câini şi puţin peste douăzeci şi doi la sută dintre pisici fuseseră vaccinate, principalul obstacol în cadrul procesului constituindu-l refuzul deţinătorilor de animale de a plăti contravaloarea microcipării şi înregistrării câinilor, respectiv vaccinarea pisicilor .
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa se află la această oră în plină campanie de vaccinare a câinilor şi pisicilor domestice contra turbării. Iniţiată în luna noiembrie, campania se derulează până la sfârşitul lunii februarie, iar fondurile necesare sunt asigurate din bugetul de stat, dar şi de la proprietari. Astfel, dozele de imunizare pentru câini şi pisici sunt asigurate din fondurile de care beneficiază Direcţia Sanitar Veterinară, iar în sarcina deţinătorilor de animale revine manopera de vaccinare în cazul pisicilor, în timp ce pentru câini proprietarii suportă înregistrarea, microcipul şi microciparea. 
Acţiunea de vaccinare antirabică a câinilor cu stăpân şi a celor ce urmează să fie adoptaţi se efectuează numai după identificarea acestora, care este obligatorie şi se suportă de către deţinători.
Proprietarii de animale sunt avertizaţi pe această cale că nerespectarea legislaţiei în vigoare din domeniu se sancţionează cu amenzi drastice, al căror cuantum este cuprins între 5 și 10.000 lei.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.