Procesiune religioasă la Țăndărei

1

Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Ţăndărei a primit în dar de la Muntele Athos o copie sfinţită a Icoanei ,,Portăriţa“ care o înfăţişează pe Maica Domnului şi este vestită în întreaga ortodoxie pentru miracolele înfăptuite.
Procesiunea a adunat la Ţăndărei câteva sute de credincioşi din localităţile învecinate.
audio Procesiune religioasa Tandarei
În ciuda căldurii, credincioşii au însoţit cu mic cu mare, în alai, icoana de la Mănăstirea Iviron, adusă pentru a ocroti comunitatea parohială şi ajutor pelerinilor care vor veni la ea spre închinare. Bătrâni, copii şi bolnavi s-au rugat cu credinţă Maicii Domnului pentru a-i apăra de rele şi alinarea suferinţelor.
Evenimentul religios de la Ţăndărei se înscrie în seria manifestărilor organizate la împlinirea a 20 de ani de la Înfiinţarea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor. Chiriarhul locului apreciază că Icoana de la muntele Athos va transforma biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Ţăndărei într-un loc de pelerinaj.
La aducerea icoanei de la Mănăstirea Ivironului a contribuit omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, care a făcut acest dar comunităţii în amintirea mamei sale.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.