Produse alimentare retrase de la comercializare

0

conserve

Aproximativ 30 de tone de conserve de fructe şi legume au fost retrase de la comercializare de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Ialomiţa pentru a fi distruse. 
Conform programului de supreveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor au fost prelevate probe din produse de origine nonanimală pentru depistarea contaminanţilor alimentari de micotoxine şi metale grele, aditivilor şi substanţelor interzise, controlul contaminării radioactive, expertiză microbiologică şi deteriminări privind calitatea produselor.
De asemenea, au fost verificate produsele de origine animală din mai multe unităţi de alimentaţie publică şi s-a constatat depăşiri la conţinutul de reziduri de antibiotice în mierea de albine, deficienţe la acţiunile de combatere a dăunătorilor, etichetarea incorectă a produselor alimentare şi depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor.
În consecinţă s-a dispus măsura reţinerii oficiale de la comercializare a circa 3 tone kg miere de albine şi au fost confiscate cantităţi diverse de carne de pasăre, de vită şi de porc.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.