Profesorii ialomiţeni rămân suverani la clasă

0

În cele doua altercatii înregistrate luna aceasta la Grupul Scolar Alexandru Ioan Cuza din Slobozia si Scoala din Munteni Buzau, elevii au fost gasiti vinovati de iesirile dascalilor si degenerarea confruntarilor în scandaluri. Inspectorul general scolar a concluzionat ca situatia de la Cuza face obiectul unei cercetari penale iar în cazul de la Munteni Buzau, profesorul a fost scuzat de iesirile violente asupra elevului, pe motiv ca a fost provocat.

Stavar Ilie a gasit scuze profesorilor prin comportamentul din ce în ce mai agresiv si indecent al elevilor. Inspectoratul acopera astfel incapacitatea profesorilor de a câstiga interesul elevilor asupra materiilor pe care le predau si a mentine atentia clasei pe tot parcursul orei de curs. Din spusele inspectorului general scolar, la Munteni Buzau, elevul a facut gesturi obscene în spatele profesorului. Dascalul s-a întors brusc surprinzându-l, si a împins violent banca înspre elev. Acesta a ajuns la spital cu traumatisme toracice si craniene. În cazul de la Grupul Scolar Alexandru Ioan Cuza, profesorul se apara cu situatia din catalog a elevului. Pentru ca acesta avea doi la purtare din cauza absentelor, nimeni nu a luat în discutie problemele de sanatate ale dascalului, dar mai ales ca acesta se uita peste lucrarile de control în timpul orei.

La fel de adevarat este si ca elevii au o educatie din ce în ce mai precara. Dezinteresul parintilor fata de proprii copii, pe care fie îi abandoneaza pur si simplu în fata calculatorului sau a televizorului, fie îi lasa slobozi pe strada, conduce la o adevarata debandada sociala. La scoala, profesorii de serviciu îi supravegheaza din ce în ce mai greu în timpul pauzelor iar elevii sunt socotiti vinovati pentru orice, fara ca cineva sa analizeze diferentiat situatiile reclamate. Cât priveste uscaturile din corpul profesoral, sunt acoperite prin lipsa de reactie a cadrelor serioase sau preocupate de misiunea lor la catedra. Cel mai daunator pentru educatie, în general, sunt situatiile în care elevi sau profesori, deopotriva, sunt nedreptatiti în colectiv sau de deciziile administrative ale conduceri institutiilor scolare.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.