Program naţional pentru oină

0

oina

Guvernul Ponta va susţine oina printr-un program naţional!
Aruncarea mingii de oină este una dintre cele mai vechi ramuri ale sportului din România, iar executivul ţării s-a gândit să reînnoade tradiţia şi să o susţină prin declararea acesteia ca sport naţional.
Legea educaţiei fizice şi sportului a fost completată cu programul naţional „Redescoperă oina”, care constă într-un complex de activităţi necesare susţinerii, practicării şi promovării acestui sport. 
Programul se va desfăşura prin intermediul Federaţiei Române de Oină şi va fi sprijinit de stat, de structuri ale administraţiei centrale şi locale, precum şi de organizaţii nonguvernamentale, în vederea promovării sportului naţional al României. Bugetul necesar derulării programului, respectiv pentru promovarea concursurilor de oină şi pregătirea sportivilor, va fi asigurat din fonduri prevăzute distinct în bugetul de stat şi din fonduri de la bugetele locale. 
Deputatul Marian Neacşu apreciază că educaţia prin sport este un concept pe care aleşii neamului sunt datori să îl susţină şi să îl implementeze având în vedere beneficiile acestei activităţi, dovedite de specialiştii din lumea medicală. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.