Program national pentru spatii verzi

0

Autorităţile locale din Ialomiţa au posibilitatea să primească bani pentru înfiinţarea de parcuri în localităţi, prin programul naţional de îmbunătăţire a mediului.

Sesiunea de depunere a dosarelor începe pe 21 septembrie şi se încheie pe 10 octombrie, iar suma totală alocată pentru finanţare este de 92 de milioane de lei noi, bani prevăzuţi în bugetul de venituri şi cheltuieli al fondului de mediu pentru  2009.

Programul se adresează exclusiv autorităţilor publice locale pentru realizarea proiectelor de dezvoltare şi modernizare a spaţiilor verzi din localitate, dar şi pentru înfiinţarea de parcuri noi, scuaruri şi aliniamente plantate.

Selecţia solicitantului se face în baza dosarului de finanţare depus la registratura Ministerului Mediului şi are caracter eliminatoriu.

Finanţarea se acordă prin modalitate nerambursabilă, ca procent din cheltuielile eligibile ale proiectului şi în baza contractului pentru finanţare încheiat între Administraţţa Fondului pentru Mediu şi beneficiar. Banii se alocă  eşalonat, în perioada de valabilitate a contractului pentru finanţare şi pe masura realizării proiectului.

Date suplimentare, inclusiv Ghidul de finanţare a Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului, prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, se găsesc la adresa www.afm.ro.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.