Programul “Bani pentru liceu” continua si anul acesta

0

Elevii care provin din  familii cu un venit brut lunar pe membru de familie  de maxim 150 de lei in ultimele 3 luni, pot depune cereri la unitatile de invatamant unde frecventeaza orele.   
Ajutorul financiar oferit de stat prin programul “Bani pentru liceu” este in cuantum de 180 de lei si va fi acordat in fiecare luna prin casieriile unitatilor scolare.  
In Ialomita numarul beneficiarilor de Bani de Liceu este in crestere. In anul scolar 2006- 2007 au fost inclusi in program 2.300 de elevi, iar anul trecut 2.700 elevi de la licee din tot judetul.             
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar, Mihaela Ionescu, spune ca in anul scolar 2007- 2008 cele mai multe solicitari pentru acest program au venit de la  elevii Grupului Scolar Fetesti – 347, urmat de Grupul Scolar Agricol Tandarei cu 253 de cereri depuse, Urziceni si Slobozia cu peste 200 de cereri pentru fiecare Grup Scolar.
De asemenea, in programul “Bani de liceu” mai pot fi inclusi si elevii care beneficiaza de o masura de protectie sociala.
Potrivit calendarului programului, elevii pot depune cereri in perioada 15 septembrie – 1 octombrie.  Acestia vor primi ajutorul financiar pe perioada cursurilor scolare.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.