Proiect de lege pentru agricultură

0

FLR_1111

Agricultura din România avea nevoie de o lege nouă pentru susţinerea activităţilor din domeniu, este de părere deputatul Marian Neacşu. 
Parlamentarul Colegiului 2 Slobozia transmite printr-un comunicat de presă că ,,spectaculoasa creştere înregistrată în agricultură, anul trecut, trebuie susţinută printr-o legislaţie favorabilă. O astfel de iniţiativă este proiectul de Lege privind măsuri de reglementare a depozitării seminţelor de consum şi a regimului certificatelor de depozit pentru acestea, adoptat săptămâna trecută.
 Legea priveşte operaţionalizarea şi optimizarea procedurilor de licenţiere începând cu noua recoltă agricolă din 2014 şi regimul utilizării certificatelor de depozit emise în contul recoltei depozitate, ca un mecanism alternativă de gestionare a riscurilor economice datorate tranzacţionării directe de seminţe de consum imediat după recoltare, în condiţiile cele mai nefavorabile de preţ de vânzare. 
Totodată, mai spune Marian Neacşu, se asigură accesul fermierilor la finanţări acordate de bănci sau instituţii nebancare, pe baza certificatelor de depozit emise în contul recoltei depozitate. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.