Proiect de lege picat

1
Deputatul liberal de Ialomiţa a cerut astăzi demisia directorului Autorităţii Naţionale privind Protecţia Persoanelor cu Handicap, ca urmare a boicotului privind susţinerea drepturilor persoanelor cu handicap.
Proiectul de lege iniţiat de Cristina Pocora, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, a fost retrimis la comisia de specialitate deşi anterior se ajunsese la o înţelegere cu partidele din arcul guvernamental, în sensul că, dacă se acceptă amendamentul prin care majorarea contribuţiei de la 202 lei la 350 lei va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2011, vor vota proiectul în plenul Camerei Deputaţilor.
Parlamentarul de Ialomiţa apreciază că votul de astăzi arată diferenţa dintre ceea ce spun şi cum acţionează parlamentarii PD-L, UNPR, UDMR!.
În calitate de preşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, Cristina Pocora o învinovăţeşte pe Ioana Mihaela Leşe, directorul Autorităţii Naţionale privind Protecţia Persoanelor cu Handicap, pentru că nu a avut capacitatea să calculeze corect efortul bugetar necesar aplicării proiectului, prezentându-l supradimensionat.
Dacă s-ar adopta acest proiect de lege, pentru cele 600.000 de persoane cu diverse grade de handicap, efortul bugetar ar fi de sub un milion de lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.