Proiect european: piste de ciclism de-a lungul Dunării

2

Bike-tour

Ialomiţa ar putea intra în rândul lumii prin intermediul unui proiect european privind înfiinţarea de piste pentru ciclişti de-a lungul Dunării. Pentru a asigura dezvoltarea infrastructurii necesare pe întreg parcursul rutei este esenţiala includerea acestor investiţii în Programele Operationale pentru dezvoltare regionala ale statelor membre riverane Dunarii, din perioada 2014-2020.
Tema a fost dezbătută în cadrul „Forumului pentru Dunăre”, iniţiat de Euro- deputata PSD, Adriana Ţicău, în calitate de vicepreşedintă a Comisiei pentru Transport si Turism din Parlamentul European.
Reprezentanta Comisiei Europene a declarat că „ruta pentru cicliști de-a lungul Dunarii este cea mai populară rută de vacanţă pentru bike-rii din Europa, iar dezvoltarea acestor rute pentru ciclişti depinde de investiţiile specifice realizate la nivel local, regional şi national. 5% din PIB-ul UE provine din turism, iar numărul cicliştilor care utilizează ruta pentru de-a lungul Dunarii a ajuns la 700.000 anual.
În 2013 Comisia va finanța 7 proiecte cu un buget total de 1,4 milioane de EURO, în urma cererilor de proiecte lansate anul trecut.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Deja existe piste. Da nu stiati. Pentru masini. Se circula la greu cu masinile. Sa vedeti santuri acum, dar dupa ce or circula si cu bicicletele cum va fi????
    Zic io …..

  2. asteptam pistele astea de vreo 8 ani. in plus e necesar ca primariile ciulnita, cosambesti, marculesti sa rezolve problema cainilor pe raza lor administrativa. drumurile judetene de langa slobozia au ramas singurele locuri unde ne mai putem antrena si noi ciclistii. daca se rezolva problema cainilor(cap ivanesti), ne multumim si cu traseul suditi-orezu.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.