Proiecte REGIO

0

ADR Sud Muntenia anunţă reuşita unei comune din Argeş, care a contractat al doilea proiect de reabilitare, modernizare şi echipare infrastructură educaţională preuniversitară.

Proiectul va primi finanțare nerambursabilă din Regio, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenție 3.4, în valoare de 727 de mii lei. Durata de implementare este de opt luni de la semnarea contractului de finanțare, care s-a produs pe 20 ianuarie.

Obiectivul general stabilit pentru acest proiect este sprijinirea dezvoltării socio-economice durabile și echilibrate teritorial, potrivit nevoilor și resurselor specifice, cu accent pe sprijinirea dezvoltării infrastructurii educaționale. Investiția presupune lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare a Școlii Generale din satul Pojorâta, comuna Lerești, Argeş.

Până în prezent, pe Domeniul major de intervenție 3.4 s-au semnat șase contracte de finanțare, două la Târgovişte, două în TITU şi două în Argeş.

Proiecte similare ar fi putut depune toate autorităţile locale ialomiţene, pentru reabilitarea şcolilor din sate şi comune. Puţine sunt însă localităţile în judeţ care şi-au păstrat şi scolile din satele aparţinătoare, iar depunerea proiectelor în cadrul acestui domeniu major de intervenţie a fost suspendată din septembrie 2009.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.