Proiectul Orezu-Ciochina-Rasi, continuat si in judetul Calarasi

0

Reabilitarea drumului judeţean Ciochina- Orezu –Raşi va fi continuată de la limita judeţului Ialomiţa în Călăraşi, pe traseul Valea Argovei- Mănăstirea.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi Unitatea Teritorial Administrativă a judeţului Călăraşi au semnat ieri al doilea proiect de impact regional pe axa de reabilitare şi modernizare a reţelei de drumuri judeţene. Proiectul beneficiază de o finanţare totală de 45 de milioane de lei.

Cele aproximativ 10 milioane de euro atrase prin intermediul REGIO vor fi folosite pentru reabilitarea şi modernizarea a peste 42 km de drum judeţean, asigurând astfel accesul la Autostrada A2 şi contribuind la creşterea accesibilităţii unor zone cu potenţial economic neexploatat. Durata de implementare a proiectului este de 31 de luni.

Directorul Agenţiei, Liviu Muşat, a precizat la semnarea contractului că finanţarea accesată de Judeţul Călăraşi va fi cu impact pentru sudul regiunii şi va completa proiectul judeţului Ialomiţa, de reabilitare a drumului judeţean Ciochina-Orezu-Raşi, într-un interval de timp mai mic de un an.

Până în prezent, regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia a contractat douăsprezece proiecte în valoare de 590 de milioane de lei, ceea ce va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de transport la nivelul regiunii.

De la semnarea contractelor de finanţare şi până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, pentru beneficiarii direcţi, termenele par infinite. Locuitorii din zona Ciochina-Orezu-Raşi sunt nerăbdători ca infrastructura rutieră să le faciliteze accesul la principalele artere de circulaţie.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.