Promisiuni electorale pentru primarii dezertori

3

foto: Florin Floreanu

Cei 4 primari din Ialomiţa care au trecut în ultimele două săptămâni de la PSD la PDL au primit promisiuni din partea partidului de guvernământ că vor fi ajutaţi cu bani pentru finalizarea unor proiecte la nivelul comunităţilor pe care le păstoresc.
Edilii de la Sălcioara şi Munteni Buzău au venit în conferinţă de presă direct de la Bucureşti, unde au purtat discuţii şi au primit garanţii că vor primi fonduri pentru finanţarea lucrărilor pe care le au în comune.
Primarul Gheorghe Soare a declarat că o discuţie avută în PSD l-a supărat şi ambiţionat, astfel încât, după 4 mandate obţinute ca social democrat, a părăsit partidul: “vreau sa fiu alaturi de domnul Cazacu pentru ca am niste proiecte care mi s-a promis ca daca voi fi alaturi, vor fi finalizate. La PSD am avut o discutie si m-a suparat cineva – m-a ambitionat mai mult si de-aia am plecat. Mai demult mi s-a propus sa vin la PDL ca ma ajuta”.
Primarul Ionel Friţu spune că a mai avut oferta de a trece la PDL şi în 2008, iar acum regretă că a refuzat-o: “a fost optiunea mea sa trec la PDL, din doua motive, ma cunosc cu Marinica Cazacu de mici copii, am avut o oferta in mandatul anterior si am evitat si am facut greseala, pentru ca am cateva proiecte incepute de 7-8 ani de zile, si ma refer la alimentare cu apa, la drumurile comunale, fiind o zona mai retrasa de capitala de judet, nu ne-a cam bagat nimeni in seama pe acolo, si am promisiunea ca ne rezolva problema acestor proiecte”.
Conducerea PDL Ialomiţa a garantat că şi săptămâna aceasta vor mai fi prezentaţi primari care vor pleca de la PSD pentru a candida din partea democrat liberalilor. Printre numele vehiculate este şi cel al lui Vasile Sava, primarul Ţăndăreiului, iar printre cei tatonaţi cu insistenţă se numără şi Constantin SAVA. În ciuda prieteniei cu Marinică Cazacu, edilul Urziceniului a refuzat în cele din urmă să iasă din rândurile USL-ului.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.