Proprietarii de pământ din zona Adâncata refuză să fie împroprietăriţi în… Balta Ialomiţei

0

Oamenii au fost anunţaţi că terenul pe care îl mai au de primit le va fi dat în partea de est a judeţului, la Borduşani. Mai mult, înainte de a fi împroprietăriţi, sătenii din Patru Fraţi au fost îndemnaţi de câţiva samsari de pământ să le vânda lor terenurile. Deocamdată prefectura are de rezolvat procesul cu Agenţia Domeniilor Statului şi mai puţin timp pentru păsurile oamenilor.

Bătrâni şi fără putere, proprietarii din Adâncata-Patru Fraţi, se străduiesc să pronunţe numele localităţii unde au auzit că vor primii pământul restanţă de la stat.

Detaliile privind proprietatea oamenilor sunt ultima grijă a reprezentanţilor prefecturii Ialomiţa, care pentru a mai face rost de pământ pentru proprietari, se judecă de ani cu Agenţia Domenilor Statului.

Dar de ce vor primi pământ locuitorii din vestul judeţului, la răsărit?

Consilierul local din Patru Fraţi, Constantin Negoiţă spune încă odată adevărul care nu mai interesează pe nimeni dintre cei cu putere de decizie: toţi neaveniţii, declaraţi specialişti după 1989, au primit terenuri unde şi cât au vrut. Şi dacă ne uităm în jur, parcă îi recunoaştem uşor… 

Întrebat dacă are cunoştinţă de reclamaţia proprietarilor de pământ din partea de vest a judeţului, subprefectul Gheorghe Babagianu ridică din umeri, pentru că aceasta este grija cea de pe urmă… Iţele sunt mult mai încurcate…

Dar cum din orice situaţie se poate câştiga ceva, pe la porţile oamenilor din Patru Fraţi bat samsarii de pământ, care-i îndeamnă să-şi vândă terenurile, încă neobţinute. 

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.