Propuneri struţo-cămilă pentru sistemul de sănătate

0

sanatate

Iminenţa colapsului din domeniul sănătăţii conduce la avansarea unor soluţii bizare din partea reprezentanţilor sistemului medical.
Reunite la Alexandria, echipele manageriale ale spitalelor din regiune au făcut propuneri pentru ieşirea din impas a unităţilor medicale cu paturi care fac faţă din ce în ce mai greu cheltuielilor curente.
Spitalul din Slobozia a propus ca unitatea să funcţioneze în sistem public-privat, astfel încât personalul medical care lucrează peste program să câştige mai mult, iar surplusul să vină din contribuţiile pacienţilor.
La întâlnire au fost şi reprezentanţii Consiliilor Judeţene, instituţiile care au în administrare unităţile spitaliceşti de urgenţe.
Preşedintele Silvian Ciupercă apreciază că problematica privind reforma în sănătate este cât se poate de corectă, dar garantează că sistemul medical din Ialomiţa NU va intra în colaps.
Deocamdată, pentru lunile noiembrie şi decembrie unităţile medicale cu paturi nu au alocate resurse financiare, iar managerii spitalelor se tem că nici de o rectificare de buget consistentă nu vor avea partea.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.