Protestul pensionarilor

0

Circa 50 de pensionari ialomiteni s-au adunat astazi in fata prefecturii pentru a-si  sustine revendicarile privind drepturile banesti egale si corespunzatoare limitei de varsta si vechimii in munca. 

Protestul a degenerat in scandal chiar inainte ca reprezentantii pensionarilor sa urce la prefect. Presedintele Asociatiei Pensionarilor, Nicolae Horhocea i-a enumerat prefectului judetului toate inechitatile din actuala lege a pensiilor si a cerut ca si pensionarii sa beneficieze de o a 13-a pensie iar contravaloarea biletelor de transport neutilizate sa parvina beneficiarilor.

Prefectul Alecsandru Stiuca le-a precizat pensionarilor ca multe dintre revendicarile lor au constituit teme ale interpelarilor parlamentare din activitatea sa de deputat.

Dupa protocolul de predare-primire a  listei de revendicari, prefectul judetului a coborat in mijlocul pensionarilor din strada si mai nemultumiti de cum a decurs protestul lor.

In Ialomita sunt 11.200 de pensionari, dintre care  doua mii sunt in evidentele asociatiei judetene, cu pensii sub 600 de lei.  La protest au fost reprezentate  organizatiile pensionarilor din Fetesti, Slobozia, Cazanesti si Urziceni.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.