PSD a iesit la ciugulit voturi

14
P.S.D. Ialomiţa este împotriva demersului de schimbare a termenului „rom” în „ţigan”, iniţiativă pe care o consideră neseriosă şi neavenită.
Printr-un comunicat de presă, filiala judeţeană a PSD susţine că acţiunile politice de acest gen sunt de natură a amplifica discriminările şi tensiunile interetnice din societatea românească şi de a bloca acţiunile şi proiectele de emancipare a cetăţenilor romi.

În accepţiunea social democraţilor, intenţia reprezintă culmea ridicolului, fiind o temă minoră, aspectele principale ale fenomenului vizând adoptarea de către Guvernul actual a unor măsuri responsabile de integrare socială şi emancipare a cetăţenilor de etnie romă prin educaţie, şanse egale pentru aceştia şi măsuri de asistenţă sanitară în comunităţile sărace de romi.
În acest sens, aleşii locali ai P.S.D. Ialomiţa se preocupă pentru rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă comunităţile de romi din judeţ. Exemple sunt cofinanţările Consiliului Judeţean Ialomiţa pentru dispensarul din comunitatea romă de la Broşteni, modernizarea podeţului peste râul Sărata la Bărbuleşti şi construirea de către Primăria Traian a unui Centru social multifuncţional în comunitatea romă din sudul localităţii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

14 comentarii

 1. Mancati-as, sa-mi moara familia, degeaba schimbati voi acilisea din rrom in tigan…. ca Sarcozi tot romi o sa ne zica, italienii tot romi o sa ne zica si noi tot la cersit si sparlit o sa mergem.
  Si cand ne-o baga si in senghenu ala de nu o sa mai ne intrebe vamesu unde mergem o sa plecam toti.
  Viv la liberte! Viv la egalite! Viv la fraternite!
  Sa-mi moara familia!

 2. pana la neamu romanesc care ne discrimineaza eu trebe sa am grija de puradeii de la mine de pe batatura ca nevastamea zici ca e iepuroaica
  aci la voi in tara nu mai e de trait ca nu mai avem ce sa furam… decat sa stau in palatili de la tandarei prefer sa stau in rulota de la paris si sa sparlesc pe samselize
  ce mandru sunt de puradeii mei cand vine acasa cu buzunarili plene de euroi mancale-as

 3. glumetii ca tine nu stiu ca la noi la romani in urma cu doar 2 generatii se purtau familiile de 8-10 persoane, exact cat trebuia sa faca lucrarile agricole pentru arendas

  dar ce sa ii faci, avantajul nascutilor recent ( nu cunosc istoria si nu le pasa de ea, deci sunt liberi sa repete la infinit greselile inaintasilor )

 4. propun ca sa incepem cu tiganii, apoi sa continuam cu cei cu defecte fizice si cu dioptrii multe, si eventual , la final, cu cei care nu au ochi albastri si cel putin 1.80

 5. 1. In primul rand nu poti sa ajuti pe cineva cu de-a sila. Daca tiganii / rromi nu vor sa fie ajutati… nu vor sa incerce sa se comporte normal… degeaba…
  2. Sunt si exceptii de la regula, cu toate ca in cazul lor foarte putine, de rromi / tigani care sunt foarte OK.
  3. Bine…. da inainte sa vorbim urat de altii mai bine ne uitam in oglinda sa vedem ce anume avem noi rau in noi (daca reusim sa vedem asta).
  4. Nu numai rromi / tigani au facut probleme in italia / franta… sunt destule localitati in care romani 100% au facut probleme.
  5. Revenind la rromi / tigani, e adevarad ca unii dintre ei se inmultesc mai mult decat romanii si, probabil, peste 10-20 ani, daca nu isi schimba mentalitatea si incearca sa duca o viata legala o sa avem probleme serioase. Dar… aici ne intorarcem la punctul 1… daca ei nu vor sa duca o viata legala si se inmultesc ca iepurii ce sa le faci? Doar sa faci pedepsele asa de mari sa ii determini sa aleaga viata legala.

 6. Mi se pare corect să îi întrebi pe cei care au ceva carte…. care au habar despre istoria lor… cum să îi cheme… nu să îl intrebi pe un rrom / ţigan care nu are nici 4 clase cum vrea să îl cheme.
  Că, probabil, va spune că vrea rrom ca să nu mai fie discriminat.
  Că dacă noi ne schimbăm din români în daco-romani o sa ne trateze strainii altfel.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.