PSD Ialomiţa protestează

0

PSD Ialomiţa protestează la măsura Guvernului de a susţine asistenţa socială cu precădere din fondurile autorităţilor locale.
Forma refăcută a proiectului de lege impune noi obligaţii unităţilor administrativ teritoriale, cum ar fi constituirea unui Fond pentru plata prestaţiilor de asistenţă socială, redenumite „beneficii”, de a elabora planuri anuale pentru serviciile sociale, sau de a raporta Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, deşi la nivelul instituţiei Prefectului este prevăzută să funcţioneze Comisia judeţeană de incluziune socială.
Conform proiectului de act normativ, banii pentru prestaţiile sociale se vor asigura 70% din bugetele proprii ale judeţelor şi doar 30% de la bugetul de stat. În Ialomiţa, numai plata drepturilor persoanelor cu handicap presupune 380 de milioane de lei, ceea ce reprezintă circa 70% din valoarea totală a bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat pentru 2011.
Preşedintele Silvian Ciupercă apreciază că această reglementare încalcă principii fundamentale ale dreptului comunitar şi naţional, precum cele ale solidarităţii sociale, subsidiarităţii şi descentralizării, atât la nivelul atribuţiilor cât şi a resurselor financiare necesare pentru îndeplinirea acestora.
În consecinţă, PSD Ialomiţa solicită public retragerea acestui proiect de lege de pe agenda de lucru a Guvernului, pentru a fi analizat cu toate părţile implicate şi afectate de aceste decizii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.