Rabie la Alexeni

0

Autorităţile locale sunt în alertă la Alexeni după ce ieri a fost descoperit un caz de rabie în mediul silvatic. Rezultatul pozitiv al unui test de detecţie a virusului rabic la o vulpe împuşcată pe Fondul de vânătoare 37 a fost comunicat astăzi de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Deţinătorii de animale din zonă sunt atenţionaţi să anunţe medicului veterinar şi Consiliului Local orice modificare de comportament al animalelor din gospodării. Măsura se impune cu stricteţe în condiţiile în care rabia se transmite uşor de la animalele bolnave la oameni, iar virusul este mortal.
Gestionarii fondurilor de vânătoare au obligaţia de a recolta probe de la toate speciile de animale vânate sau găsite moarte şi de a le trimite către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa.
Acesta este al doilea caz de rabie înregistrat anul acesta la Alexeni, după ce săptămâna trecută a fost semnalată prezenţa virusului la un porc mistreţ, împuşcat pe raza aceluiaşi fond de vânătoare.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.