Radio CAMPUS Urziceni împlineşte astăzi 25 de ani

1

Picture 20071

Staţia locală din vestul judeţului a fost a 4-a din ţară care a primit aprobare de emisie în 1990, imediat după Revoluţie. Cel mai statornic dintre oamenii de radio ai Urziceniului, Robert Dincă, face la ceas aniversar un scurt istoric al postului care a a pornit de la anunţul ,,Aici Radio Urziceni“:
audio Campus URZICENI
20 Aprilie 1990…o zi de primăvară autentică în Bărăgan, o zi care nu anunţa nimic deosebit într-un Urziceni ai cărui oameni încercau să se regăsească într-o lume ale cărei noi orizonturi se deschiseseră după agitatul sfârşit de an 1989. O zi care avea să-şi pună însă amprenta pe evoluţia mass-media locale şi, îndrăznim să spunem, chiar naţionale, în condiţiile în care de la anunţul făcut aproape în anonimat ,,Aici Radio Urziceni’’ avea să se ajungă în scurt timp la o adevărată mini-revoluţie locală. Proiectul, plecat la iniţiativa unor entuziaşti, a fost completat rapid de o mînă de tineri, dornici să schimbe, în felul lor, faţa oraşului. Cu dedicaţii muzicale, cu informaţii locale, cu invitaţi la microfon. Pe scurt, cu o ,,joacă foarte serioasă de-a radio-ul’’. O joacă pe care, trebuie spus şi acest lucru, la momentul respectiv, nu şi-o ,,permiteau’’ decât oraşe mari precum Bucureştiul, Galaţiul şi Râmnicu Vâlcea.
Dintre cei care de-a lungul anilor s-au perindat pe la microfon, mulţi s-au regăsit sau se regăsesc şi astăzi în media naţională şi ar fi de ajuns, poate, să-i amintim pe Brăduţ Florescu, Lucian Cambeşteanu, Marian Ghiţeanu ori Gabriel Ene. Şi sunt acestea doar patru dintre numele incluse pe lista cu zeci de oameni care, într-un fel sau altul, au făcut parte de-a lungul anilor, din proiectul numit iniţial Radio Urziceni şi devenit din 1992 Radio Campus. Un proiect care, în ciuda dificultăţilor provocate de eterna tranziţie a societăţii româneşti spre încă nu se ştie ce sau unde, merge mai departe, cu programe comune Slobozia-Urziceni.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.