Raed Arafat la Slobozia pentru inaugurarea SMURD

0

Secretarul de stat Raed Arafat a venit la Slobozia pentru inaugurarea şi operaţionalizarea serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare.
Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei au de astăzi câte o ambulanţă nouă pentru deplasarea la urgenţele medicale.
Autosanitarele au fost finanţate de Guvernul României prin Ministerul Sănătăţii şi completează parcul de maşini noi al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe. Colaborarea dintre Ambulanţă şi Pompieri este în opinia lui Raed Arafat esenţială pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă.
În viitorul apropiat, Ambulanţa şi SMURD-ul vor avea un dispecerat comun pentru preluarea solicitărilor de intervenţie, ceea ce situează cele două servicii în poziţii de egalitate şi implicit va pondera din deplasările echipelor de la Salvare în avantajul celor de la pompieri.
La eveniment s-a deplasat şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţe. Colonelul Marcel Lucaciu a fost pentru prima dată la Slobozia şi le-a cerut angajaţilor ISU din Ialomiţa să fie adevăraţi profesionişti.
În ultimii ani, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe Ialomiţa a fost dotat prin cadrul Programului Regional Sud Muntenia şi Ministerul Sănătăţii cu 7 autospeciale şi 2 ambulanţe. Colonelul Constantin Nae precizează că SMURD Ialomiţa va fi coordonat de medicul Vasile Olaru şi asistentul Viorel Cristea.
Dotarea actuală va mai fi completată cu încă două ambulanţe, iar vechile maşini de pompieri au fost încredinţate serviciilor locale de pompieri.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.