Răscoală în Bărăgan

4

_DSC4530

Revoltă în satele din Ialomiţa! Mii de oameni au luat cu asalt primăriile pentru a cere explicaţii despre sumele care li se impută de către instituţiile statului. Autorităţile locale din Mihail Kogălniceanu au preluat mesajul cetăţenilor şi vor merge cu jalba în proţap la judeţ:
audio Rascoala in BARAGAN
Cele mai multe înştiinţări de plată sunt de la ANAF, dar există impuneri şi de la Agenţia de Prestaţii Sociale, ai căror funcţionari au descoperit după câţiva ani că anumiţi beneficiari de drepturi au omis să ducă adeverinţe peste adeverinţe pentru a-şi dovedi sărăcia.
Primarul Alexandru DINU spune că sunt 4 situaţii diferite pentru care cetăţenii au fost scoşi datori şi dă exemplul elevilor de liceu care în momentul împlinirii vârstei de 18 ani trebuie să comunice scris că merg la şcoală pentru a mai primi alocaţiile complementare.
În Mihail Kogălniceanu sunt peste o mie de localnici care au fost depistaţi cu diverse venituri realizate ca zilieri, pentru care sunt acum obligaţi să plătească asigurări de sănătate la nivelul unui an întreg deşi ei au lucrat două săptămâni.
Autorităţile locale îi ajută pe oameni să conteste deciziile de plată şi se revoltă împotriva atitudinii discreţionare a instituţiilor statului faţă de cetăţeni, dar şi a lipsei de colaborare între ele.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

_DSC4537_DSC4565_DSC4559_DSC4549
4 comentarii

  1. E o chest

    E o întrebare de fapt, mai multe – ce trebuie să ajungă SUS, nu la dl. Geantă care, între noi fie voeba, ăi de sus nici măcar nu vor să audă ce spune: 1) Asigurarea de sănătate e asigurare sau impozit? 2) De ce plătesc impozit pentru orice venit în cazul sănătății, nu și pentru mașina personală asigurată? Poate pentru că mașina nu merge la doctor… Da, dar bnii sunt ai mei, nu? 3) De ce cu rețeta eliberată de un medic speciaist care nu are o relaăție contractuala cu Casa nu-mi pot procura, după înregistrarea sa firește la medicul de familie, medicamentele și sunt obligat să merg, cu trimitere de la medicul de familie, la un medic de-al Casei, adică în relație contractuală cu aceasta? Am, deci, voie să-mi aleg medicul, dar, ca să beneficiez de compensată, numai cu cel care are și el contract cu Casa, de ce? Oricare medic specialist zre dreptul legal llsăelibereze o rețetă medicală, nu_ Eu, liber să-mi aleg medicul, ce vină am că acel medic nu și-a dorit sau a refuzat o relație contractuallă cu Casa?
    Eu am sesizat toate astea unei persoane impor care poatee deschide ușile de sus, dar….
    Poate puneți aceste întrebări voi, sunteți mai tineri, eu am îmbătrâmit

  2. E cel mai mare abuz al ANAF-ului, toti cei care primesc astfel de decizii de impunere trebuie sa fie invatati sa le conteste in cel mult 30 de zile de la primire.
    Daca nu le contesta in 30 de zile raman buni de plata, iar daca le contesta au sanse foarte mari sa le fie data solutie favorabila adica sa le fie stearsa aceasta datorie stabilita abuziv !!!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.