Râul Ialomiţa a început să-şi ia tributul

0

Câteva zile cu temperaturi ridicate au fost de ajuns pentru ca tinerii din satele riverane Ialomiţei să meargă la scăldat, risându-şi viaţa. Este cazul a trei minori care au plecat sâmbătă după-amiază să facă o baie în râul Ialomiţa. Unul dintre băieţi a rămas pe malul râului, în timp ce ceilalţi doi s-au aruncat în apă. La scurt timp, aceştia au început să strige după ajutor. Câţiva trecători au reuşit să îl salveze doar pe unul dintre cei doi copii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă “Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa, subofiţer Lăcrămioara Chirea, spune că scafandrii   l-au căutat pe băiatul de 9 ani, înghiţit de ape timp de 3 zile. Corpul neînsufleţit al copilului a fost găsit abia astăzi. 

În timpul căutărilor, scafandrii au găsit pe fundul râului un proiectil activ neexplodat. Acelaşi tip de proiectil a fost găsit de un localnic din Mărculeşti, care, după ce l-a transportat în gospodăria proprie, a anunţat autorităţile pentru a-l preda. Anunţul a fost făcut cu aproximativ o oră înainte de descoperirea scafandrilor. Ambele proiectile au fost ridicate de pirotehnişti, transportate şi predate în vederea distrugerii la unitatea militară din Perişoru. 

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.