Răzbunarea mistreţului: mai mulţi vânători au consumat carne infectată cu trichină

0

htthththt

Răzbunarea mistreţului: mai mulţi vânători au aflat după ce au mâncat pomana porcului că animalul împuşcat avea trichineloză!
La sfârşitul săptămânii trecute, în Ialomiţa au fost organizate 3 partide de vânătoare la mistreţi, în urma cărora au fost vânaţi opt porci. De la toate animalele împuşcate s-au prelevat probe care au fost expediate la Laboratorul Sanitar Veterinar din Slobozia în vederea efectuării examenelor obligatorii privind trichineloza şi a pesta porcină clasică.  
În urma examenului trichineloscopic doi dintre mistreţii vânaţi în fondurile cinegetice 36 Bărcăneşti şi 7 Ciunga au rezultat pozitiv. 
Mai grav este că persoanele care au participat la vânătoare în fondul cinegetic 7 Ciunga, unde au fost împuşcaţi doi porci, au consumat organele înainte de primirea rezultatului de laborator şi au fost anunţaţi să se prezinte urgent la medicii de familie. Responsabilul de vânătoare a fost amendat cu 600 de lei, iar Direcţia de Sănătate Publică a fost anunţată să-i ia în evidenţă pe toţi cei care s-au înfruptat din tochitură.
Carcasele celor doi mistreţi pozitivi la trichineloză au fost denaturate în prezenţa medicilor veterinari responsabili pe cele două fonduri cinegetice şi au fost expediate la o unitate de ecarisare în vederea incinerării. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.