Razie în Giurgeni, înainte de Duminica Floriilor

0

cece

Poliţiştii ialomiţeni au fost sâmbătă puşi la treabă de Inspectoratul General al Poliţiei Române care a coordonat o amplă acţiune de combatere a braconajului piscicol şi cinegetic, dar şi a comercializării ilegale de peşte.
Echipele de control au verificat 14 unităţi economice, 8 amenajări piscicole, 5 ambarcaţiuni şi 94 de autoturisme. Totodată au fost verificaţi 3 deţinători de armă şi controlate 7 ferme de animale şi stâne.
Ofiţerul de presă, Andreea Loghin, precizează că, în baza mandatelor emise de instanţă, poliţiştii au efectuat 3 percheziţii domiciliare, pe raza comunei Giurgeni, la persoane bănuite de braconaj piscicol.
Poliţiştii au constatat 5 infracţiuni privind pescuitul şi acvacultura, iar în cadrul dosarelor penale întocmite sunt cercetate 6 persoane, toate depistate în flagrant. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 42.220 de lei, iar peste 300 kg de peşte din speciile fitofag, somn şi crap au fost confiscate. De asemenea, o ambarcaţiune şi un motor, folosite în activitatea infracţională au fost indisponibilizate.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.