Răzvan Ciucă a fost reţinut de Procurorii de la DEVA

1

foto locomotive1

Muzeograful Răzvan Ciucă a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori ai Parchetului Judeţean DEVA pentru mărturie mincinoasă şi fals intelectual.
Alături de un expert din Ministerul Culturii, fostul director al Muzeului Agriculturii din Slobozia este cercetat pentru fals în expertize judiciare în cazuri de furt din patrimoniul naţional.
La percheziţiile desfăşurate la Bucureşti şi Slobozia au fost descoperite 450 de plăcuţe de identificare a unor locomotive şi vagoane de epocă, precum şi documente din arhiva Ministerului Transporturilor.
Răzvan Ciucă şi Şerban Lacriţean Georgescu sunt bănuiţi că, în calitate de experţi, au efectuat mai multe expertize judiciare cu privire la unele materiale ce au făcut obiectul unui dosar penal de trafic cu bunuri de importanţă tehnică, respectiv 6 locomotive cu abur şi un locomobil, bunuri susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural naţional.
Conform Inspectoratului General al Poliţiei Române, în urma rapoartelor de expertiză efectuate de cei doi ar fi fost atestate fapte şi împrejurări nereale, iar decizia asupra nevinovăţiei celor implicaţi a fost luată datorită acestor expertize.
Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor din cadrul Ministerului Culturii a propus retragerea atestatului de expert celor două persoane, iar faţă de acestea a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore şi prezentarea la Parchet cu propunerea de arestare preventivă. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.