Reabilitare termica la Urziceni – un vis indepartat

0

Propunerea consilierului democrat-liberal Marin Goncz, ca banii alocaţi în buget pentru reabilitarea sistemului de iluminat stradal să fie redirecţionaţi către programul de reabilitare termică a blocurilor, a fost respinsă din start de către edilul şef al Urziceniului.

Constantin Sava a precizat că, în urma întâlnirilor cu consultanţii de specialitate şi cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, a ajuns la concluzia că programul este aplicabil mai degrabă în oraşele mari ale României. În plus, şi metodologia de punere în aplicare este suficient de greoaie încât să descurajeze orice demers în acest sens.

Primarul Urziceniului este convins că bugetul local poate suporta cheltuielile pe care le implică efectuarea studiului de fezabilitate. Problema principală este reprezentată de faptul că nimeni nu va putea garanta obţinerea fondurilor necesare derulării proiectului.

Până la schimbarea legislaţiei prognozată de edilul şef, locatarii din Urziceni s-au apucat să-şi reabiliteze pe cont propriu locuinţele.

Robert Viorel Dincă

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.