Recomandări pentru perioada rece

0

Temperaturile scăzute din aceste zile îi afectează în mod deosebit pe bolnavii cardiaci şi cu afecţiuni respiratorii. Medicii recomandă să se evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să se consume alimente bogate în proteine și grăsimi nesaturate, fructe şi legume. Indiferent de starea de sănătate, indicat este să se evite consumul de băuturi alcoolice în scopul încălzirii temperaturii corpului, pentru că efectul este de paralizare a reacţiilor de apărare a organismului.

O atenție specială trebuie acordată copiilor, mai ales în transporturile pe distanțe lungi, în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Pentru evitarea unor crize, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, trebuie să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate, care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

Sunt elementare încălzirea corespunzătoare a locuințelor și evitarea utilizării instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

O altă recomandare a medicilor este de împiedicare a expunerii prelungite a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute, pentru a se feri de degerături. În astfel de cazuri este exclusă automedicația și este recomandată consultarea unui medic.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.