Recompensa pentru pentru donatorii de sânge ar putea deveni istorie

1

donare

Ministerul Sănătăţii încearcă să implementeze şi în România programul de donare european, unde donatorii nu primesc nici un fel de recompensă pentru actul civic de a contribui la salvarea de vieţi omeneşti. Recoltarea se sânge se face în ţările Uniunii cu ajutorul unor autobuze mobile speciale dotate cu echipamente de testare şi mai apoi recoltare a sângelui, fără ca donatorii să primească tichete sau alte bunuri materiale.
Directorul Centrului de Transfuzii, Cristiana Stoian, precizează că începând cu anul următor autorităţile din domeniu intenţionează să introducă şi în ţara noastră acest program de donare fără acordarea tichetelor de masă.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut tuturor statelor membre ca până în 2020 să implementeze programul de voluntariat pentru donarea de sânge fără ca donatorii să primească bani, tichete, o zi liberă de la lucru sau reducere la transportul în comun.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Da si o sa mai avti oare donatori? Romani doneaza de foame daca ne-ar ajunge bani de pe o zi pe alta nu ai mai vede pe nimeni la centrele de donare

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.