Record de operativitate

0

Poliţiştii ialomiţeni au reuşit, în 24 de ore, identificarea unui escroc care a încercat să obţină bani, uzând de credulitatea unei tinere din Slobozia.

Victima a fost informată prin telefon că a câştigat un premiu în valoare de 10.000 de euro şi i s-a cerut să transmită, prin mandat poştal on-line, suma de 420 de lei, reprezentând un presupus comision.

Expeditorul mesajului s-a dat drept agent al unui operator de telefonie mobilă şi a convins-o pe tânără să îi trimită suma-comision la un Oficiu Poştal din municipiul Ploieşti.

Profitând de credulitatea victimei, escrocul a trecut la următorul pas şi sub pretextul că este necesară achitarea unor alte taxe, i-a cerut să transmită pe aceeaşi cale o valoare de patru ori mai mare.

Tânăra i-a comunicat că nu deţine această sumă şi că are nevoie de un răgaz pentru a face rost de bani. Între timp, pe fondul unor probleme ale reţelei de telefonie, tânăra s-a deplasat la o reprezentanţă a respectivului operator de telefonie mobilă, aflând în acest fel că a fost victima unei înşelăciuni, motiv pentru care a sesizat Poliţia.

La scurt timp, poliţiştii ialomiteni, cu sprijinul colegilor prahoveni, au reuşit identificarea şi depistarea celui care a ridicat banii de la oficiul poştal având asupra sa întreaga sumă, chiar în momentul în care acesta se prezentase pentru a-i preda „reprezentantului operatorului de telefonie mobilă”.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.