Regii şoselelor – îmbibaţi cu alcool şi fără permis

0
În urma controalelor de rutină efectuate în trafic, poliţiştii care supraveghează circulaţia au depistat şoferi băuţi şi fără carnet de conducere.
Primul caz a fost depistat de agenţii Postului de Poliţie Giurgeni aflaţi în serviciul de patrulare pe raza comunei, care au oprit pentru control un autocamion înmatriculat în judeţul Argeş la volanul căruia se afla un bărbat ce emana halenă alcoolică. După ce l-au verificat în bazele de date ale Poliţiei, s-a stabilit că şoferul, un constănţean de 43 de ani, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea, la testarea cu aparatul Drager acesta a indicat o valoare de 0.98 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Un caz similar a fost constatat şi de poliţiştii oraşului Căzăneşti, când un autoturism înmatriculat în judeţul Ialomiţa, a fost oprit pentru control. Şoferul, un bărbat de 46 de ani din oraşul Căzăneşti, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Mai mult decât atât, la solicitarea oamenilor legii de a se supune testării cu aparatul Drager sau conducerii la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice de sânge, conducătorul auto a refuzat.
În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.