Reglementari romanesti pentru europeni

0

Maria Petre incearca sa introduca in legislatia europeana pentru maternitate cat mai mult din drepturile pe care le au femeile din Romania.

Comisia pentru drepturile femeii si egalitatea de gen a dezbatut intr-o reuniune extraordinara la Strassbourg proiectul de raport al Parlamentului European cu privire la modificarea directivei privind drepturile maternitatii. 

In cadrul discutiilor, eurodeputatul ialomitean a cerut prelungirea concediului de maternitate de la 14 saptamani cat este in prezent in comunitatea europeana, la 20 de saptamani. In ceea ce priveste acordarea unui concediu de paternitate de 4 saptamâni, concomitent cu cel de maternitate,  astfel incat parintii sa fie impreuna in primele zile de viata ale bebelusului, Maria Petre spune ca, din perspectiva egalitatii reale de sanse, doar astfel se poate crea posibilitatea tatilor de a-si asuma drepturile si obligatiile familiale.

O alta masura vizeaza un sistem de remunerare echivalent a minimum 85% din ultimul salariu pentru concediul de maternitate. Maria Petre sustine ca in felul acesta se poate combate real scaderea demografica si imbatranirea Europei.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.