Reîncepe programul RABLA

0

foto: Florin Floreanu

Firmele din Ialomiţa, care se ocupă de comerţul cu autoturisme sunt aşteptate să devină partenere în programul RABLA.
Astăzi începe înscrierea şi validarea colectorilor şi producătorilor, iar proprietarii de maşini vechi se pot adresa firmelor colectoare, pentru casarea autoturismelor, începând cu 3 aprilie şi până pe 19 noiembrie.
Pentru acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu a prevăzut un buget de 114 milioane lei care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. Ca şi în 2010 şi 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 lei, fiind exprimată printr-un tichet cu valoare nominală. De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, pot fi utilizate cel mult 3 tichete valorice.
Prin Programul Rabla, în ultimii 2 ani au , au fost casate peste 300 de mii de autoturisme uzate şi au fost achiziţionate circa 102 mii autoturisme noi, dintre care, peste 40 de mii fabricate în România.
Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul acesta la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz vor fi publicate pe site-ul www.afm.ro.
Clementina Tudor, www,radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.