Reînfiintarea unităţii militare din Slobozia dă aaaaripi

10

Perspectiva reînfiinţării Unităţii Militare de la Slobozia au mobilizat 800 de ialomiţeni cu vârste între 18 şi 26 de ani, care s-au înscris la Centrul Militar Judeţean, pentru ocuparea unei funcţii de soldat gradat voluntar. Tendinţe de reorganizare a serviciului militar în România se întrevăd şi de la Guvern.

Ieri a fost aprobat un proiect de lege care modifică Legea 395/2005, privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu şi trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat. Proiectul de lege adoptat instituie aplicarea unor amenzi pentru tinerii care, la 18 ani, în termen de 6 luni de la împlinirea acestei vârste, nu se prezintă la centrele militare, pentru a fi luaţi în evidenţă. Sancţiunile se situează între 100 şi 300 de lei. În ultimii doi ani, numărul celor care ar fi trebuit să se prezinte, pentru a fi luaţi în evidenţă, a scăzut drastic. Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului pentru aprobare.

Clementina Tudor

10 comentarii

 1. “un post de specialist”?
  Specialist in ce daca nu sunteti in stare sa faceti diferenta intre o stire si un anunt de angajare?
  In articol scire clar ca “800 de ialomiţeni cu vârste între 18 şi 26 de ani, care s-au înscris la Centrul Militar Judeţean”… prin urmare mergeti la centrul militar judetean da ma indoiesc ca veti avea sanse.

 2. Pt. PETRE CRISTIAN….
  1) Un test psihologic nu arata daca esti destept sau prost… arata altele…
  2) In orice caz sunt suficient de destept sa nu pun ca si comentariu la un articol/stire o cerere de angajare.
  3) Stiu sa fac un CV

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.