Repartiţii bugetare către primării

2

Consiliul Judeţean Ialomiţa organizează consultări cu primarii pentru repartizarea a 16 milioane de lei, din alocaţii guvernamentale, pentru capitolul de dezvoltare a localităţilor.
Împărţirea banilor pentru cele 66 de comunităţi ale judeţului se face în funcţie de gradul de execuţie a investiţiilor, şi urmăreşte ca acestea să se finalizeze în 2012 şi anul viitor.
Preşedintele Silvian Ciupercă reclamă că în ultimii 3 ani, sumele colectate din impozitul pe venit şi taxa pe valoarea adăugată pentru a fi repartizate către bugetele locale şi judeţene s-au tot diminuat, în timp ce responsabilităţile financiare ale unităţilor administrativ teritoriale s-au înmulţit: “este o suma care provine din doua surse, din TVA si din impozitul pe venit care se colecteaza la nivelul judetului. Ea este calculata de expertii de la DJFP, dar anul acesta suma este mai mica. Acum trei ani a fost repartizata o suma de 24 milioane lei, anul trecut o suma de 19,2 milioane, anul asta 16 milioane. Primul criteriu este cel al finalizarii obiectivelor cu cel mai ridicat grad de realizare. Ori vom nemultumi pe toata lumea, ori, dimpotriva, primarii si consilierii locali sunt oameni intelepti care stiu ca asta este situatia”.
Sumele de echilibrare a bugetelor locale vor fi repartizate săptămâna viitoare prin hotărâre de consiliu judeţean, dar virarea banilor se va face lunar.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Mama, ce poza de om de stiinta?!? Sa nu uite la repartizare, tracand peste praful in ochi cu consultarea (democratica, bre) ca a criticat acerb in 2011 cum a facut distributia fondurilor guvernul. Texte, pretexte si o mare tiganeala, urmeaza la sfarsit. A, la Barbulesti cred ca vor fi virati cei mai multi bani, ca aia stau cel mai bine la sumele colectate din impozitul pe venit si TVA.

  2. eu imi amintesc ca Barbulestiul a fost fieful PDL/ului, ca si cartierul Bora, la alegerile din 2008, cand Maria Petre inca mai orchestra in Ialomita. aprecierile astea sarcastice ar trebui sa nu omita marile investitii in sali de sport si stadioane de la Grivita, Milosesti si alte comune cu primari pdlisti. o singura pretentie am la cei care arata cu degetul.. sa se uite mai intai in gradina lui, ca e mai sanatos pt sanatate publica…mintala.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.